Nattens helter

I gule refleksvester har de stått frivillig på gaten med mat og vann til alle forbipasserende. For tørste og utslitte studenter har Faddervaktordningen vært et kjært syn gjennom hele fadderuka.

Gjennom hele fadderuka har frivillige møtt opp på Quak!kontoret for kaffe og en kjapp briefing. De frivillige har delt seg opp i to grupper, og dratt avgårde til vaktpostene ved Studentersamfundet og i Nordre Gate. Vaktlagene rekker knapt å fylle vann i koppene før de rives vekk av tørste studenter.

Formålet med Faddervaktordningen er å gjøre fadderuka til en tryggere periode. De skal være til stede og hjelpe dem som har behov for tilsyn. Ser faddervaktene noen sitte alene, oppsøker de dem og spør om alt går bra.

– Faddervaktordningen har i år gått over all forventning. Vi har hatt over 150 frivillige som har bidratt til elleve dager med glede for alle nye studenter på både Nordre og Samfundet. Det er nesten magisk å se; jo dårligere været har vært, jo bedre stemning har faddervaktene laget, forteller leder for Faddervaktordningen, Jørgen Gunderengen:

– Jeg er evig takknemlig for den hjelpen alle frivillige og alle samarbeidspartnerne våre har gitt.