Godt i gang med fadderrekruttering

De siste ukene har fadderansvarlige og hovedfaddere på de forskjellig skolene jobbet med å rekruttere  faddere til årets fadderuke.

 – Det har gått veldig greit med å få folk til å melde seg som faddere. Det eneste som har vært litt vanskelig er å finne faddere til forkurs, forteller fadderkoordinator Yvonne Wold Soleng.

Problemet med forkurs er at det er et årsstudium, altså ingen andreklassinger som kan stille opp. Men Yvonne er ikke bekymret.

– Det vi må gjøre er å finne faddere fra resten av linjene som er med i Quak!, noe som kan være utfordrende. De som er interessert, er allerede faddere for sin linje, forklarer hun.

Responsen fra folk har vært god på alle skolene. Folk er engasjerte, og har lyst til å delta som faddere. I løpet av de siste ukene har hovedfadderne stått på stand på skolen sin, delt ut flyers og snakket med folk de mener passer til oppgaven. Andefar har også tatt turen innom skolene.

– Vi har fått flest faddere av at hovedfadderne har tatt kontakt med linjen sin og spurt. Vi har også stått på stand uken før påske og delt ut det gode budskap og vafler, forteller Håvard Selseth, fadderansvarlig for Kalvskinnet.

– Vi har fått mange trivelige folk med på laget. De ønsker å bli bedre kjent med og ta i mot sine kommende medstudenter, kommenterer Malin Lossius Sørensen, fadderansvarlig for Høyskolen Kristiania.

Fadderne spiller en viktig rolle i fadderuka. Det er de som tar imot fadderbarna, og skal vise de nye studentene rundt i Trondheim. De skal passe på at alle har det bra, og være bindeleddet mellom Quak! og andungene.

En av de naturlige oppgavene til en fadder er å svare på spørsmål de nye studentene eventuelt måtte ha. Derfor blir som oftest fadderbarn og faddere fra samme skole, og samme linje, satt sammen i faddergrupper. På denne måten får du som fadderbarn muligheten til å bli kjent med folk du skal gå i klasse med.

– Årets førsteklassinger er mer engasjerte enn tidligere kull og dermed er det flere som vil bli faddere, noe vi synes er kjempegøy. Vi er sikre på at hovedfadderne har fått tak i de beste kandidatene til å være faddere for de nye studentene til høsten, avslutter Håvard.

Det er fremdeles mulighet for å melde seg som fadder. Ta kontakt med fadderansvarlig eller hovedfaddere ved din skole.