En følelse av å være nyforelsket

I tidligere innlegg har vi snakket mye om det sosiale, hvor betegnelsen Quak!Kos har dukket opp titt og ofte. Men hva er egentlig Quak!Kos? Hvordan opplever styremedlemmer det sosiale engasjementet? Sannheten er at når du først har blitt en del av Quak!Styret og tar del i det sosiale, er det akkurat som å være nyforelsket – det er vanvittig gøy.

Quak!Kos er betegnelsen for arrangerte sosiale sammenkomster for styret i Quak!. Det kan for eksempel være i form av festligheter på kontoret, filmkvelder, søndagsturer til Bymarka, fotballturneringer, og quizkvelder. Her er det egentlig bare fantasien og entusiasmen som setter grenser.

Hittil i år har vi hatt flere festligheter på kontoret, hyttetur og filmkvelder. Under Super Bowl i februar var det en god gjeng som hadde samlet seg for å se finalen i NFL natten lang. Senest fredag for en uke siden arrangerte sosialansvarlig sammenkomst på kontoret med tema stereotypi, hvor folk skulle kle seg ut som for eksempel stereotypisk nerd, fisker, bergenser, og punker.

– Jeg er veldig positivt overrasket over årets styre og hvor gode venner jeg har fått allerede. Folk er veldig engasjert på den sosiale fronten og det gjør jobben som sosialansvarlig utrolig gøy, forteller Synne Hamnes som syns det er godt å se at det er en glede for styremedlemmene å være med i Quak!.

– Aldri trodd at det å være engasjert som hovedfadder skulle være så gøy. Superglad for at jeg har fått være med på alt hittil. Har kun positive ord å si om samtlige i styret og jeg ser frem til å tilbringe mye tid fremover med gjengen, forteller hovedfadder Vemund Klausen.

Allerede er det et meget godt samhold innad styret, noe som er høyst positivt for den kreative prosessen mot fadderuka 2017. Styremedlemmer har lettere for å samarbeide på tvers av gruppene og blir inspirert til å gå ut av egne vaner arbeidsmessig.

– Jeg blir kjent med så mange kule mennesker, er med på de gøyale sammenkomstene og samtidig produserer jeg illustrasjoner. Dette er illustrasjoner jeg aldri ville ha laget bare ved å sitte på skolen. Jeg er sykt heldig som får være en del av dette, kommenterer illustratør i kommunikasjonsgruppa Zarina Saidova.

Rekrutteringen av medlemmer til styret skjer fortløpende helt til alle plassene er fylt opp. Innen den tid er det allerede mange som har fått god kontakt. Men med et fokus på å være imøtekommende og å inkludere hverandre, har det blitt en utrolig sammensveiset gjeng.

Blant annet forteller hovedfadder Kjell Erik Kalsvik at gjengen i Quak! nærmest har blitt som en liten familie her i Trondheim.

-Det er en helt magisk stemning i Quak!. Hvis du spør meg om jeg ville deltatt i styret igjen, så er svaret definitivt ja – hver eneste gang!, avslutter han.