Vi tar din sikkerhet på alvor

Det å være fadder og veilede nye fadderbarn i de to første ukene, er en givende opplevelse for både faddere og fadderbarn. Men ulykker kan oppstå, derfor stiller styret i år bedre beredt etter et oppfriskende førstehjelpskurs.

Etter at leder Erik og nestleder Tommy besøkte nasjonalt fadderseminar i Bergen, vendte de nesen hjem mot Trondheim og Quak!, med ny inspirasjon fra Fadderullans beredskapsplan. Det var under Fadderullan i 2016, fadderuka for nye studenter ved BI Oslo, at uhellet var ute. Under ukas høydepunkt med konsert på Sentrum Scene, kollapset taket over omlag 1650 studenter. Det var i dette øyeblikket at de var takknemlig for å ha en beredskapsplan. Flere var skadet og måtte kjøres avgårde på legevakt, men heldigvis ingen som var kritisk skadet. Derimot i en slik situasjon handler det ikke bare om hvem som blir fysisk skadet. Det handler om å ta vare på hverandre.

Quak!Styret hadde i forrige uke infomøte om den kommende fadderuka og et oppfriskende førstehjelpskurs med Steinar Bakke fra Bedico bedriftshelsetjeneste. I fadderuka kan det oppstå hendelser som vi i Quak! ønsker å være best mulig forberedt på. Dette handler nødvendigvis ikke om store ulykker, men det å være kjernekar og å ta vare på de som trenger det. Styret lærte at førstehjelp handler om å være et medmenneske. Å trøste noen som er lei seg, gi smertestilliende til noen som har vondt i hodet, eller å følge noen hjem etter en sen natt.

I Quak! er alle like mye verdt og vi tar vare på hverandre. I andedammen skal alle føle seg trygge, faddebarn som faddere, det er nemlig med på å skape verdens beste førsteinntrykk.