Bli kjent med årets sosialansvarlig

Det sosiale har mye å si for at styret skal kunne samarbeide bra sammen. Vervet som sosialansvarlig har vår engasjerte solstråle Synne Hamnes tatt på seg, med en glede og iver etter å samle hver og en til hygge og kos.

Det er mange fine opplevelser å fortelle fra Quak!, men Synne husker spesielt en kveld. Det var Gatefæst i 2016, Synne var hovedfadder. Postgirobygget står på scenen og mange fra Quak!Styret hadde funnet hverandre i folkemengden. De stod og holdt rundt hverandre, mens de sang for full hals. Da fadderuka var ferdig hadde Synne bestemt seg for at hun ville fortsette i 2017 med et nytt verv, og søkte dermed som sosialansvarlig.

– Det var et øyeblikk der jeg stoppet opp og faktisk innså hvor glad og heldig jeg var for å være med i Quak!. Det å se at folk rundt meg kose seg, gjør meg glad! Jeg synes mye av det vi gjorde i fellesskap i fjor var veldig gøy, så dette var et verv jeg virkelig kunne tenkt meg, forteller hun.

Sykepleierstudenten er en utrolig imøtekommende, inkluderende og omtenksom person. Hun er engasjert og tar initiativet for at gjengen i Quak! skal trives sosialt. Som sosialansvarlig har hun ansvaret for teambuilding i styret. Quak! er en frivillig organisasjon og er dermed avhengig av at folk er med av egen og fri vilje, derfor er ansvaret for å samles til teambuilding viktig.

– Det at så mange ønsker å være med tror jeg har noe med at folk trives så godt sosialt i gruppa og at ryktet om dette sprer seg videre. Det er en god del jobb som skal gjøres i løpet av året, så det å ha et eget verv til det sosiale anser jeg som viktig for at teamet skal trives, kommenterer trondheimsjenta.

I styret er det omlag 80 personer som indirekte eller direkte skal jobbe sammen i mange måneder for å skape fadderuka. Teambuilding skjer gjennom månedlige sammenkomster med diverse aktiviteter og tema. For eksempel fotballkamp, quiz, sesongbaserte aktiviteter, grilling og fester. I tillegg reiser styret på en bli-kjent tur i starten av arbeidsprosessen, og en evalueringstur på slutten av året, i etterkant av fadderuka. Det er planlegging og gjennomføring av dette Synne sin jobb innebærer.

– Den største utfordringen er kanskje å finne aktiviteter der folk kan bli kjent i store mengder. Det å tilpasse standard bli-kjent-leker til voksne mennesker kan også være litt utfordrende, påpeker hun.

I Quak! har vi mennesker fra hele landet som er ganske spredt på forskjellige skoler og utdanninger. Det å faktisk kjenne til ressursene til menneskene som er i styret, både personlig-og erfaringsmessig kan bidra til nye og fantastiske muligheter.

– Sluttresultatet av alt det sosiale vi gjør er tillit, trygghet og trivsel. Det er viktige byggesteiner når vi skal samarbeide om det store prosjektet rundt fadderuka, avslutter hun.

Kjernestyret jobber tett sammen og har blitt godt kjent de siste månedene. Dette er hva kjernestyret har å si om Synne:

– Synne gjør alltid jobben sin 110%, på en engasjert og kreativ måte. Hun sprer glede i gruppa og er flink til å inkludere. Også er hun jo Quak! sin egne sykepleier – Herlig jente helt enkelt!
– Synne er ei kjempe trivelig jente som blir godt likt av alle hun møter. Hun er inkluderende, og går langt for at alle skal ha det bra.
– Vår kjære Synne har en glød som sprer glede til omgivelsene. Ei fantastisk jente det er lett å prate med, noe som gjør henne til den perfekte sosialansvarlig.
– Synne er ei kjempeflott jente, som alltid byr på et smil og som ikke er redd for å inkludere alle sammen – altså den perfekte sosialansvarlig.
– Synne er en solstråle uten like. Hun er veldig imøtekommende, inkluderende og engasjert, derfor passer hun utmerket som sosialansvarlig. Denne jenta gjør ingenting halvveis.
– Synne er ei søt og god jente. Hun er flink til å ta initiativ og til å få ting til å skje, derfor er hun en utmerket sosialansvarlig. Hun har et godt humør som smitter over på andre, og er flink til å ta vare på de rundt seg.