Bli kjent med årets næringslivsansvarlig

Årets næringslivsansvarlig er ei som virkelig har bein i nesa, en stabeis uten like. Maiken Bergmann Engen er et arbeidsjern, en gledesspreder og Quak!s egen husmor.

Maiken bestemte seg for at hun ville bli med videre i Quak! etter et år som hovedfadder i 2016. Hun søkte i utgangspunktet som sosialansvarlig, ettersom hun er glad i få ting til å skje og ofte tar ansvar for å sette i gang sosiale sammenkomster. Men etter en forespørsel fra leder og nestleder, søkte hun som næringslivsansvarlig.

– Vervet handler om å komme i kontakt med mange nye mennesker, om god planlegging og struktur gjennom hele arbeidet, forteller hun.

Næringslivsansvarlig har som oppgave å skaffe sponsorinntekter og samarbeidspartnere for Quak!. Derfor kan en si at det handler om å vise de nye studentene noe av det beste Trondheim har å by på, og skaffe dem fordeler i fadderuka med rabatter som kan komme til nytte.

Maiken har allerede vært i kontakt med mange samarbeidspartnere og løper fra det ene møtet til det neste. Utfordringen med vervet er at det er mange mennesker hun skal komme i kontakt med på svært kort tid, så her gjelder det å holde hodet kaldt. Men årets næringslivsansvarlig er en stabeis uten like. Hun har bein i nesa og står på sine meninger, og gir seg ikke før hun er fornøyd.

– Det er mange kompliserte avtaler som skal utformes nøye og profesjonelt. Jeg håper jeg blir bedre kjent med næringslivet i Trondheim og at jeg utvikler meg som person i møte med andre mennesker, kommenterer hun.

21-åringen er en av de mest utadvendte og omtenksomme menneskene du finner i styret. De aller fleste finner det lett å prate med Maiken og det betyr mye for henne at de som omgås rundt hun har det bra. Samtidig er hun kanskje den mest strukturerte og organiserte personen av oss. Maiken er også ekstremt ryddig av seg, og det er kanskje derfor hun blir sett på som moren i gruppa.

– Jeg liker å rydde, ha det fint og ordentlig på kontoret. Det er viktig at den sosiale atmosfæren er god, avslutter hun.

Kjernestyret jobber tett sammen og har blitt godt kjent de siste månedene. Dette er hva kjernestyret har å si om Maiken:

– Maiken er ei jente som virkelig har bein i nesa! Om det er noe som plager henne så tar hun det opp med en gang, noe jeg tror hele gjengen setter pris på. Hun er en awesome jente som det er veldig lett å bli glad i.
– Maiken er «mammaen» i gjengen. Hun er veldig opptatt av ryddighet og orden og tar med glede på seg alt det ansvaret. Denne jenta har virkelig bein i nesa, og passer derfor utmerket til rollen som næringslivsansvarlig. Hun er flink til å ta vare på alle og sprer positiv energi i gruppa!
– Fantastisk jente som gir resten av gruppa stive magemuskler med sin eksepsjonelle sarkasmebruk og humor!
– Hun er gjerne en av de som drar i gang mest sosialt. Hun er en solstråle uten like og limet som sørger for at hele gruppen holder sammen så godt som den gjør.
– Maiken driver gruppa frem! Hun passer perfekt som næringslivsansvarlig. Du skal lete lenge om du skal finne et så sta, bestemt og overtalende menneske. Samtidig er hun på et personlig plan fantastisk. Hun bryr seg, støtter og stiller opp for oss andre. Også er hun jo vår personlige vaskedame som organiserer, skaper orden og struktur på kontoret. Dette er en jente som har kontroll på ting og sprer mye glede i gruppa!