Bli kjent med årets IT-ansvarlig

Årets IT-ansvarlig, Stig Kristian Rothaug, er en av de roligere typene i kjernestyret, men du kan være sikker på at du får deg en god latter i hans nærvær.

Stig var en av de som ikke søkte seg inn i kjernestyret, men ble headhuntet av lederen Erik. Dette førte til et år videre i Quak!. De hadde snakket en del sammen da de var hovedfaddere i 2016, dermed visste Erik at Stig hadde en bakgrunn innenfor IT.

– Jeg ville bli med som IT-ansvarlig fordi det er IT jeg studerer, så det er relevant arbeide for meg, forteller han.

Oppgaven som IT-ansvarlig er å holde nettsiden gående og gjøre løpende forbedringer på den. I tillegg til et ansvar for at alt av utstyr som er å finne på kontoret fungerer som det skal. Hadde det ikke vært for Stig, hadde nok den ene og andre havnet i fosterstilling foran en lite samarbeidsvillig printer.

Informatikkstudenten ønsker å gjennomføre et prosjekt som vil være til stor nytte for Quak!. Sammen med sin medhjelper i IT-gruppa, har han nå startet på et tverrfaglig prosjekt med flere andre fra styret som har kompetanse innenfor det aktuelle emnet.

– Jeg ønsker å få til noe på IT fronten som kan gjøre redaksjon- og kommunikasjonsgruppas jobb lettere. Dette blir også noe som forhåpentligvis kan forbedre vårt ansikt utad på nett, forteller han.

Utenom vervet sitt som IT-ansvarlig bidrar 21-åringen mye med det sosiale i gruppa. Selv om han er noe roligere enn enkelte andre i gruppa, kan du være ganske sikker på at han slår til med morsomme kommentarer og gullkorn.

– Det som er så bra med Quak! er den sosiale delen, og folkene. Folkene man møter i styret er engasjerte og det er folk som tør å by på seg selv, avslutter han.

Kjernestyret jobber tett sammen og har blitt godt kjent de siste månedene. Dette er hva kjernestyret har å si om Stig:

– Stig er en kul type, han er superhyggelig og nøler ikke når det kommer til sosiale sammenkomster på kontoret!
– Stig er en hyggelig gutt som vokser i våre øyne hver dag! Han er snill og morsom, og ikke minst flink på det han gjør!
– Stig er den rolige og avslappede personen i gruppa. Han kommer alltid med gode ideer og tanker som garantert vil gagne Fadderuka Quak!
– Han er ikke den som snakker oftest og høyest, men han er den som sier noe klokt hver gang han åpner munnen. Han er behagelig å være rundt, og kommer ofte med gullkorn. I tillegg til dette er han ekstremt smart og god på det han driver med. Vi kunne nok ikke fått en bedre IT-ansvarlig.
– Stig er fantastisk dyktig i hva han gjør. Er det noe teknisk man lurer på eller trengs fikses, er dette mannen man går til. Den perfekte IT-ansvarlig, og en supergrei kar.
– Stig er en av kjernestyrets mest rolige personer, men når han snakker er det bare å sette seg tilbake og nyte. For da vet du at det kommer gull. Han praktiserer ”om du ikke har noe å si så holder du kjeft” til ytterste perfeksjon.