Bli kjent med årets kommunikasjonsansvarlig

For fjerde året på rad i Quak! har han nå tatt på seg rollen som kommunikasjonsansvarlig. Jon-Erik Jordbru sprer glede og kjærlighet rundt seg uansett hvor og når det måtte være. Storebroren i gruppa klarer å lyse opp selv de mørkeste dagene, og da gjerne med en grådig saftig kake.

Jon-Erik, eller Jonte som han blir kalt, har allerede tre år bak seg med verv i Quak!. Dette er gutten som stiller opp på flekken om det er noe som trengs å gjøres, og er aldeles ikke vanskelig å spørre. Quak! 2017 blir hans femte fadderuke fra og med da han var fadderbarn i 2013, men gleder seg ikke noe mindre av den grunn.

– Quak! har nesten blitt en del av meg. Jeg trives så ekstremt godt sammen med folka som er med. Også er det noe å gjøre ved siden av alt annet som skjer, forteller han:

– Selv om det er frivillig arbeid så føler jeg det er noe som gir veldig mye tilbake. Gjennom Quak! har jeg funnet noen av mine beste venner.

Tidligere verv gjorde at 24-åringen denne gangen ville litt høyere opp i systemet og være med i kjernestyret, og søkte på stillingen som kommunikasjonsansvarlig. Dette vervet går ut på å profilere Quak! på sosiale medier og publisering på nettsiden. I tillegg har vervet ansvaret for profileringsartikler.

– Forventningene jeg har til vervet, er å få en større utfordring enn forrige år, ettersom jeg nå sitter i kjernestyret forventer jeg mer jobb, kommenterer han.

­

Både Jonte og resten av kjernestyret beskriver han som pliktoppfyllende, rastløs og punktlig. Han gjør alltid alle oppgaver så fort han får dem og sitter sjeldent stille for lenge.

– Jeg hater folk som kommer seint. Har du sagt sju så får du være der sju, ikke ti over sju. Så punktlig er jeg hvert fall. En annen ting er at jeg liker ikke å ikke ha noe å gjøre. Jeg klarer ikke å sitte stille for lenge, fastslår han.

Etter flere år i Quak! er det naturlig at man sitter igjen med mange gode minner. Jonte forteller at alle vervene har vært fantastiske i seg selv og utfordret han på varierte måter.

– Det er minnene rundt bli-kjent og evaluerings turer som jeg minnes aller best. Aldri før har jeg hatt det så gøy med så mange herlige folk, avslutter Jon-Erik.

Kjernestyret jobber tett sammen gjennom hele året og blir godt kjent. Dette er hva kjernestyret sier om Jonte:

– Jonte gjør alltid det lille ekstra, når en som minst aner det. Han er den som plutselig dukker opp med kake, og klarer å snu et dårlig humør på et blunk. Det gode humøret hans smitter av seg på oss andre. Han engasjerer seg ekstremt i jobben sin og er flink på det!
– Han er en drit kul type! Han er inkluderende, og en fantastisk god venn for alle oss i kjernestyret! Han er et av de snilleste og triveligste mennesket jeg har møtt.
– Jonte er en sånn venn jeg aldri ville vært foruten. En sånn som bare gir energi og glede uansett hvor han ferdes. Plutselig kommer han med kake i eksamenstida liksom.
– Dette er han som alltid strekker ut en hjelpende hånd. Han bistår deg alltid når du trenger hjelp og stiller opp på alt som må gjøres. Han skaper glede og humor, og er tvers i gjennom en god gutt.