Bli kjent med årets leder

Leder for Quak! 2017 er Erik Størdal. Han bestemte seg allerede i april for å søke på lederrollen. Erik er en sosial og utadvendt person. Han er engasjert, arbeidsom og står på for at fadderuka 2017 skal bli så bra som mulig.

 

bruk-dette-erik

– Det er stor stolthet å være leder for en av Norges største fadderorganisasjoner. En utfordring jeg ikke kunne si nei til, forteller Erik.

Til vanlig er 21-åringen en flittig student på sitt andre år i utdannelsen som elektroingeniør. I skoleåret 2016 var han med i Quak! som hovedfadder, da fant han raskt ut at han ville søke på rollen som leder.

– Det er mange grunner til at jeg søkte. Jeg har alltid hatt lyst på en lederstilling og jeg følte det var en lederrolle som passet meg. Er det en organisasjon jeg kunne tenke meg å være leder for så er det Quak!. Mye med tanke på hva tidligere leder hadde å si, men etter å ha snakket med han ble jeg veldig gira på å ta over rollen.

Det tok ikke lang tiden fra Erik ble med som hovedfadder til han bestemte seg for å søke leder i Quak! 2017. Tiden frem til valget ble brukt til å forberede seg nøye.
– Jeg bestemte meg allerede i april om å søke. Da hadde jeg god tid til å finne ut om det var noe jeg virkelig ville gjøre. Jeg snakket mye med folk og fikk gode tilbakemeldinger fra folk om at jeg burde søke. Jeg tenkte selv at det var noe som passet meg bra. Så frem til jeg ble valgt så ble jeg mer og mer bestemt etter som tiden gikk.

Hvordan er du som leder?

– Da er jeg egentlig litt sånn good cop. Liker jeg å tro hvert fall, sier Erik med et smil:
– Jeg er ikke en som styrer med jernhånd, jeg er åpen for alt. Jeg hører på folk og på hva de har å si. Det å være en av gjengen i stedet for å være en over gjengen. Dog er jeg ikke så flink til å delegere. Jeg liker å ha kontrollen på ting. Dette er noe som jeg kommer til å lære mye på, og som jeg allerede har lært mye på.

 Kjernestyret jobber tett sammen gjennom hele året og får en utrolig god kjennskap til hverandre. Dette er noe av det medlemmene i kjernestyret beskriver Erik som:

  • – En sosial utadvendt gutt som engasjerer seg både i venner og gjør alt for Quak!. Erik er en man kan stole på og sprer god energi rundt seg. Han holder gruppa sammen og ser til at enhver enkelt har det bra.
    – Han er utrolig flink til å ha mange baller i lufta og få ting gjort. Han tar seg veldig godt ut i rollen som leder og er en person man føler seg trygg på. Han er flink til å inkludere alle og er veldig utadvendt.
    -En leder som er veldig engasjert og opptatt av at det arbeidet vi gjør sammen i Quak!, skal være så godt og nøye utført som mulig slik at fadderuka kan bli helt fantastisk for de nye studentene. I tillegg er han varm og inkluderende.
    – Erik kan virke dødsens seriøs, frem til han føler seg komfortabel nok til å dra en tørr vits. Han er en person som bryr seg om alles trivsel, og smilet hans er smittende. Det å være leder for den spinnville gjengen i Quak! er ingen lett jobb, men han er ansvarsfull, inspirerende og motiverende, noe som vekker et instinkt hos resten av kjernen.