Aktivitetsguide

QUAK!s byguide

Trondheim har mye å by på for å slå i hjel litt tid. Her har du en liten oversikt over hva du kan finne på om du skulle kjede deg en dag.

Sport

Har du lyst til å røre på kroppen har byen flere treningssenter rundt om. Alle har ulike tilbud og pris, så her gjelder det å finne det som passer best for deg.

På Tiller finner du Rush trampolinepark og like ved togstasjonen Pirbadet. Det er flere bowlinghaller i byen, blant annet Centrum Bowling like ved Trondheim Torg. Like utenfor kjernen av Trondheim, i sørgående retning finner du LazerX, hvor du også kan kjøre gokart.

Ikke så glad i fysisk aktivitet? Ta turen bort på Lerkendal og se Trondheims store stolthet, Rosenborg spille. Er ikke fotball din kopp te, ta det med ro, det finnes mange andre idretter her i byen du kan følge med på. For eksempel Kolstad og Byåsen håndball som spiller i eliteserien eller Nidaros Hockey som også gjør det ypperlig i sin liga.

Turmuligheter

En super måte å se mer av byen på er å gå tur. Enten ta en rusletur gjennom byen, eller utforske de forskjellige turstiene som finnes i området. Trondheim har fantastiske turmuligheter, som Bymarka, vest for Trondheim sentrum. Dette er kanskje det mest populære turområdet i Trondheim. Området er veldig variert, og ypperlig terreng året rundt.

Storheia er den høyeste toppen i Bymarka (565moh), og har en fantastisk utsikt fra toppen. Her kan du se Trondheimsfjorden og Byneset. Det finnes flere ruter opp hit, blant annet fra Fjellseter og Skistua. En liten busstur utenfor bykjernen finner du Ladestien. Dette er en gåtur på omtrent 8km langs sjøen.

https://www.trondheim.no/tur finner du en full oversikt over flere turområder.

Musikk og kultur (Evt. Kultur)

Det er flere musikkscener i byen, som Byscenen, Dokkhuset, Olavshallen og  Studentersamfundet. Sjekk ut programmet til disse, kanskje en av favorittartistene dine skal opptre i nær framtid? Trondheim har også et teater, Trøndelag teater. Det ligger sentralt, rett ved Trondheim torg. Her settes det opp stadig nye stykker det er verdt å sjekke ut. Har du lyst til å slappe av med en film, har vi to kinoer her i Trondheim. Nova kino, som ligger i Søndre gate, og Prinsen kino, som ligger i Prinsensgate, rett ved Samfundet.

Annenhvert år arrangeres også UKA i Trondheim. Dette er en kulturfestival med revy, konserter og annet moro. I år vil UKA være fra 5. Til 29. Oktober, med artister som Lorde, Highasakite og Astrid S på scenen. Det finnes i tillegg festivaler som blant annet Pstereo, bluesfestivalen og ISFiT for de som er interessert i å få med seg enda mer.

Shopping

Om du har lyst til å svi av noen kroner, er det nok steder til å gjøre det. I Trondheim finner du både de kjente merkebutikkene, men også små, lokale. Det er flust av kjøpesentre i byen og omegn som Trondheim Torg, Byhaven, City Lade, Sirkus Shopping og City Syd. I midtbyen arrangeres det noe som heter Toilldag og I love Salg to ganger i året. Her er det mulig å sikre seg noen gode tilbud.

Kjente steder

Har du lyst til å være skikkelig turist en dag, er det nesten obligatorisk å se Nidarosdomen. Bli med på omvisning eller en av domkirkens gudstjenester. Rockheim er museet for alle musikkinteresserte. Den finner du på Brattørkaia. Og på sommeren, ta turen ut på Munkholmen. Dette er en liten øy uti Trondheimsfjorden. Når finværet slår til er dette det perfekte sted for en liten utflukt. Hva er det høye tårenet ved festningen spør du? Det er Tyholttårnet, med Egon på toppen. Resturanten er 74 meter over bakken, som roterer slik at du får en fantastisk utsikt over hele Trondheim.

Mat og drikke

Trondheim har noe for enhver smak, om du enten vil gå for det trygge, eller utforske smaksløkene. På Solsiden finner du alt fra Egon og Graffi til Una og Sot. Er du sulten, har du nok av muligheter. Og på sommeren er det lite som slår en utepils her. Ellers har du midtbyen, hvor du finner alt. Restauranter, gatekjøkken, puber og bargata der blant annet Downtown ligger.

Lyst på en kopp kaffe? Ta turen bort på Bakklandet. Bakklandet ligger langs Nidelva og her finner du små, koselige kafeer. Slå deg ned på en av kafeene og nyt en kopp med det du måtte foretrekke.