Aktivitetsguide

Selv om du kanskje primært har kommet til Trondheim for å trene hjernen din, er det vel så viktig å holde kroppen din i aktivitet også. I denne guiden har vi satt opp en enkel oversikt for deg, slik at du har et utgangspunkt når kroppen din verker etter å få rørt seg litt etter fadderuka er over.

Av treningsfasiliteter er Studentsamskipnaden i Trondheim (SiT) den rimeligste og mest brukte blant studentene. Et årskort i SiTs treningsfasiliteter koster 1700kr, og med dette vil du også få mulighet til å melde deg på et bredt utvalg av gruppetimer og andre aktiviteter. SiT har treningssentre på Gløshaugen, Dragvoll, Portalen og DMMH. Det finnes også mange andre treningsfasiliteter i Trondheim. Prisene vil variere ut i fra hvilket medlemskap du velger og hvor du trener.

Turmulighetene i Trondheim er også mange og flotte, og er sjelden lenger unna enn en kjapp busstur rett utenfor bygrensa:

Bymarka

Bymarka er det nærmeste og mest populære turområdet for Trondheimsbefolkningen. Bymarka ligger vest for Trondheim by og kan enkelt nås med buss, trikk eller på sykkel. Området er svært variert med tett granskog, myr og snaufjell over 450 moh. Bymarka byr på over 300km med stier, 120km med maskinpreparerte skiløyper og 6 lysløyper på 53km alt i alt. Stiene i Bymarka vil tilfredsstille de fleste behov. I Bymarka ligger også Studenterhytta, ikke langt unna skistua og Gråkallen. Hytta er eid av NTNUI, og driftes av frivillige studenter. Den er perfekt for studenter som ønsker en pause fra bylivet, og er et godt utgangspunkt for skigåing, orientering eller vanlig turgåing. Alle studenter i Trondheim har adgang til hytta, og hver helg er det også mulig å overnatte på hytta til en billig penge.

Tur på Ladestien
Lengde: Ca. 8km

Turen går fra Ladehammerkaia til Charlottenlund i lett terreng. Hovedvekten er lagt på natur- og kulturopplevelsene langs den opparbeidede stien fra Korsvika til Rotvoll. Korsvika er også en av de mange ettertraktede badeplassene på Ladehalvøya hvor det er tilrettelagt for grilling og aktivitet. I området mellom Ladehammeren og Østmarkneset finnes det også en rekke minner fra 2.verdenskrig som er verdt å ta en titt på.

Topptur til Storheia
Lengde : ca. 4,7km

Bare en kort buss- eller trikketur unna sentrum finner du Fjellseter og Skistua. Begge hyttene er godt egnede utgangspunkter for en tur opp til Trondheims høyeste punkt (565 moh.). Fra toppen vil du ha utsikt utover blant annet Byneset og Trondheimsfjorden.

and3